Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Οι παθητικοί καπνιστές

Από την πρώτη του Γενάρη, καλώς ή κακώς, θα μπει σε εφαρμογή ο νεος νομος για την απαγορευση του καπνισματος σε κλειστους χωρους και αυτο που πιστευω ειναι πως περισσοτερο θα επηρεαστουν οι μη καπνιστες παρα οι καπνιστες.
Το μυαλό μου το αντιλαμβανεται σαν να μπαινουμε σε μια νεα εποχη για τους "καημένους" τους παθητικους καπνιστες που παντα εχουν αυτο το προβλημα της "μοιρολατρειας" με το τσιγαρο.
Δεν ξερω ακριβως αν μπορουν οι ιδιοκτητες των χωρων αναψυχης να βρουν καποιο παραθυρακι στο νομο ετσι ωστε να δικαιουνται οι θαμωνες να καπνιζουν στους χωρους τους, αλλα αν ειναι απο το χερι τους θα προσπαθησουν να ικανοποιησουν πρωτα τους καπνιστες και μετα τους μη καπνιστες επειδη πρωτον, ειναι περισσοτεροι, δευτερον, δεν μπορουν (θελουν) να προσαρμοστουν καπου που να μην μπορουν να καπνισουν και τρίτον, οι μη καπνιστες μπορουν να ανταπεξελθουν μιας και το βιωνουν ηδη τοσα χρονια.
Πολλες παρεες θα σπασουν μετα απο αυτο και θα υπαρχουν εντονες διαφωνιες μεταξυ των δυο πλευρων. "Ποψε θα παμε ποτζιει εν πιο καθαρη η ατμοσφαιρα. -'Οι εν να παμε ποδα που μπορουμε να καπνιζουμε" κλπ.
Αν καταφερουν οι "κεντρατζιηες" να δικαιουνται οι πελατες τους το καπνισμα τοτε θα πρεπει να σταματησουμε να αποκαλουμε τους μη καπνιστες "παθητικους" αφου θα ειναι εκει γνωριζοντας το τι θα αντιμετωπισουν και τι θα εισπνευσουν.
Μια νεα πορεια χαρασσεται πλεον στην "Ευρωπαισμένη" (επειδη δεν ειμαστε αλλα γινομαστε Ευρωπαιοι) Κυπρο.

Καλημερα σας!